Loading images...

Implantologie

Als er één of meerdere tanden of kiezen moeten worden vervangen en er is op het gebied van tandheelkunde geen andere oplossing, dan biedt implantologie soms een goede uitweg. Implantologie is specialistische tandheelkunde en wordt alleen uitgevoerd door gecertificeerde implantologen. De onherstelbaar beschadigde of ontbrekende tanden of kiezen kunnen worden vervangen door implantaten. Indien er voldoende bot is, worden er in het bot implantaten ingebracht. Na verloop van tijd groeit het implantaat vast in het bot. Nu kan er vervanging worden gemaakt voor de verloren tand(en).

Wat is een implantaat
Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Soms zijn ze voorzien van een keramische laag. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese.

implantologie-1implantologie-2

 

 

Aan de linkerzijde ziet u een normale kies met een wortel. Rechts ziet u de situatie wanneer er een implantaat is ingebracht.

 


Wanneer een implantaat

  • Bij het ontbreken van enkele tanden of kiezen. De implantaten worden in deze situatie van een vastzittende brug voorzien. Een brug is een voor de patiënt niet uitneembare vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen.
  • Bij het ontbreken van alle tanden en kiezen kan op implantaten (meestal twee) een overkappingsprothese worden geplaatst. Deze wordt op de implantaten vastgeklikt.

    Bron afbeeldingen: Ivoren Kruis

 

Folder met meer informatie: