Loading images...

Kronen en bruggen

De kronen en bruggen benaderen tot in detail de oorspronkelijke vorm en functie van een natuurlijke tand of kies. Ze voelen natuurlijk en comfortabel aan. In combinatie met een implantaat zitten bruggen en kronen muurvast. Het eindresultaat is gegarandeerd een perfect uitziend en werkend gebit. Bovendien zijn kronen en bruggen zeer duurzaam: ze gaan jarenlang mee. Tandarts Schäffer heeft zich door ervaring en opleiding gespecialiseerd in het vervaardigen van kronen en bruggen.

Kroon
Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.
Klik hier voor meer informatie.

Filmpje met uitleg:

Brug
Een brug is eigenlijk een aantal kronen aan elkaar vastgemaakt. Hij wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Dit zijn de beslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit twee of meer kronen die precies op deze pijlers passen, en een brugtussendeel, dat bestaat uit één of meer kunsttanden en/of -kiezen, die op de plaats van de open ruimte komen.
Klik hier voor meer informatie.

Geschikt voor kronen en bruggen?
Indien u door tandbederf een groot deel van de tand (of tanden) verloren bent, is het vaak niet meer mogelijk een vulling te plaatsen. Er is dan namelijk onvoldoende houvast. Een kroon of brug biedt in zulke gevallen uitkomst. Ook als in het gebit verkleurde of scheve tanden staan, is een kroon of brug een optie. Doordat deze over een tand worden geplaatst zien uw tanden er weer gezond en natuurlijk uit. Uiteraard wordt de kleur van een kroon of brug afgestemd op de kleur van uw eigen tanden.

 

Folder met meer informatie: