Eindejaarsstress?

De zomervakantie is net voorbij. Gelukkig is het voor alle medewerkers van de praktijk een fijne en zelfs zonnige vakantie geweest. Iedereen is weer goed uitgerust om er weer goed tegenaan te kunnen gaan.

En dat is nodig, want in een tandartsenpraktijk is het na een vakantie altijd een beetje hectisch. Veel mensen hebben hun klachten  tijdens onze afwezigheid ‘opgespaard’ voor hun eigen tandarts. Begrijpelijk, dat is immers wel zo vertrouwd.

De eerste ‘post-vakantie-drukte’ is weer achter de rug. De oproepen voor de periodieke controles worden ook weer verstuurd. En dan wordt het eigenlijk ook tijd om alvast stil te gaan staan bij het einde van het jaar.

Het lijkt misschien wat vroeg, maar de ervaring leert dat we met dat nadenken over het einde van het jaar niet te lang moeten wachten. Of eigenlijk: dat advies willen we aan u meegeven.

Mogelijk heeft u nog behandelingen nodig in uw mond en heeft u nog recht op vergoeding door uw zorgverzekering. Met name voor grotere behandelingen gaan er wel eens meerdere weken voorbij voordat een behandeling volledig voltooid is.  De behandelingen voor kronen plannen wij in november al in! Veel mensen willen vanwege de vergoeding door de zorgverzekeraar hun behandelingen vóór het einde van het jaar voltooid hebben.  Het kan daardoor weleens ‘dringen’ worden in de agenda van de praktijk.

Om uitstel naar het nieuwe jaar te voorkomen én om problemen in uw eigen agenda te voorkomen willen wij u dus nu alvast hierop wijzen. Wij adviseren u om bij uw controle met de tandarts te bespreken welke behandelingen nodig zijn en op welke termijn deze behandelingen ingepland kunnen worden. Zo kunnen we met elkaar voorkomen we dat u onnodig voor hogere kosten komt te staan en dat het dringen wordt in uw en onze agenda’s.