Geen verrassingen: na onderzoek krijgt u een behandelplan met prijsopgave.

Zelf heeft u een grote invloed op het behoud van uw gebit door uw mond goed te verzorgen. Wij adviseren u graag hoe u dit het beste kunt doen. Onze werkwijze richt zich in de eerste instantie op preventie en voorlichting, het geven van informatie over de beste gebitsverzorging en het voorkómen van herstelbehandelingen.

Indien er toch een noodzakelijke ingreep plaats moet vinden, gebeurt dit altijd in overleg met u.

Wij onderzoeken wat er precies moet gebeuren en leggen u een behandelplan met prijsopgave voor.

Preventie-assistentes in onze praktijk voeren in opdracht en onder de verantwoordelijkheid van de tandarts zelfstandig een aantal mondhygiënische of voorbereidende (be)handelingen uit. Onze preventie-assistentes hebben, naast hun functie als algemeen tandartsassistente, een specialistische opleiding gehad. Zij mogen zelfstandig mondhygiënische controles en gebitsbehandelingen uitvoeren. Zij geven voorlichting en adviezen over  mondhygiëne. De tandarts zal altijd toezien op het eindresultaat. Door deze werkwijze kan de tandarts al zijn aandacht richten op de specifieke tandheelkundige behandelingen.

Onze werkwijze zorgt ervoor dat het voor de cliënt helder en duidelijk is welke behandelopties er zijn, zodat hij een duurzame en verantwoorde keuze kan maken.